En spännande kryddning och ett överraskande innehåll gör dessa färsrulader både läckra och fina, trots att de är mycket enkla att tillaga.
Ingredienser
500 g fin nötfärs
1 ägg
1/2 dl kaffegrädde
salt
peppar
Fyllning
8 skivor skinka, små tunna rökta
8 stavar ost
8 stavar kallt smör eller margarin
1 ägg
2 msk vetemjöl
4 msk skorpmjöl
1 tsk paprikapulver
salt
Instruktioner
- Blanda ned ägg och grädde i färsen och smaksätt med salt och peppar. Dela färsen i 8 delar. Platta ut varje del till en fyrkant, något större än skinkskivorna. Lägg en skinkskiva, en oststav och en smörstav på varje färsruta. Pensla kanterna med uppvispat ägg, rulla ihop till rulader och tryck försiktigt ihop skarvarna.
- Vänd ruladerna först i mjöl, sedan i resten av ägget och sist i skorpmjöl, kryddat med salt, peppar och paprikapulver. Bryn litet matfett i en stekpanna och stek ruladerna 6 - 8 minuter på medelstark värme, tills de fått vacker färg runtom.
- Servera med potatismos och tomatsallad eller en blandad grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)