Kokta färsrulader i citronsås

Serverar: 4 portioner

Varför inte pröva på att koka färsruladerna som omväxling. Med en god citronsås till blir det en ny smakupplevelse.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk grädde
  • 4 msk finklippt persilja
  • 5 dl buljong
  • 2½ msk vetemjöl
  • Saft av ½ - 1 citron
  • ½ tsk citronpeppar
  • ½ dl grädde
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Blanda samman köttfärs, salt, peppar, ägg och 1 msk grädde till en smidig färs.
    2. Skölj ett stort skärbräde med kallt vatten. Forma färsen till jämnstora, tunna biffar på skärbrädet. Strö persilja över biffarna och rulla ihop dem till rulader.
    3. Koka upp buljongen. Lägg i 4-5 rulader åt gången och låt dem sjuda 5-7 minuter, beroende på tjocklek. Ta upp dem med hålslev.
    4. Sila buljongen. Red av den med vetemjölet utrört i lite kallt vatten. Krydda med citronsaft och citronpeppar.
    5. Lägg ruladerna i såsen och låt dem koka på svag värme i ca 5 minuter.
    6. Blanda grädde och äggula. Rör försiktigt ner detta och låt såsen tjockna men inte koka.
    7. Servera till: potatismos smaksatt med finklippt persilja.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben