Lax med bacon och citronsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Vår favoritlax, god och enkel att göra.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 1pkt bacon
  • 4-6 stora potatisar
  • 1 Kelda "Lovely Lemon" (citronsås)
  • Färska eller torkade örter tex timjan, citronmeliss
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skrubba potatisen och dela den på längden. Olja en plåt och lägg på potatisen. Om de har svårt att stå, skär av en liten bit i botten på dem. Pensla olja på snittytan och ställ i ugnen på 250 grader i ca 40 min. Känn med sticka och håll koll på färgen, pensla med jämna mellanrum. Strö över lite salt och ev torkad timjan på slutet.
    2. Klipp bacon och stek i en torr panna. Använd fettet för att steka laxfiléerna. Värm upp Kelda citronsås och ha i lite färska eller torkade örter efter eget tycke och smak. Jag brukar använda timjan och citronmeliss.
    3. Servera med en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben