Lax i citronsås med champinjontäcke.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Väldigt enkel rätt och väldigt god.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé bitar (ca.4 st)
  • 2 dl Kelda mild citronsås
  • 200 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 125 g körsbärstomater (blanda gärna färger)
  • ½ dl persilja
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form och krydda med hälften av saltet och hälften av citronpeppar. Sätt i ugnen i 10 min. Strö sen runt körsbärstomaterna delade i halvor i formen och fortsätt stek i ugn ca.20 min.
    3. Skiva champinjoner och hacka gul lök och vitlök. Stek i smör och krydda med resten av salt och citronpeppar. Tillsätt också persiljan.
    4. Ta ut formen och lägg på champinjonblandningen som ett täcke över laxen.
    5. Servera med ris eller bulgur och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben