Lax á la bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En laxrätt med en extra twist i form av bacon samt naturligtvis annat smått och gott som gör denna rätt väldigt god!

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 140 g bacon
  • 20-25 cm purjolök
  • 3-4 färska champinjoner
  • Sås
  • 2 msk smör el margarin
  • 2 msk mjöl
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 3-4 msk hackad dill
  • 1-2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla bacon och purjolök samt skär champinjonerna i mindre bitar.
    2. Stek baconet några minuter innan du lägger ner purjolöken samt champinjonerna och låter dem steka med tills de är mjuka.
    3. Under tiden gör du såsen i en kastrull. Smält smöret och vispa ner mjölet. Häll på vatten, vin (matlagningsvin fungerar utmärkt) och grädde och låt alltsammans koka upp. Tillsätt fiskbuljongtärning samt örter. Krydda med lite salt och citronpeppar.
    4. Häll därefter såsen över bacon, purjolöken och svampen. Låt allt puttra ihop på svag värme ca 5-10 minuter Skär laxen i kuber och låt dessa puttra med i såsen tills de är klara.
    5. Smaka av och krydda mer om det behövs. Servera med kokt potatis eller ris samt en god sallad.
    6. Det går också utmärkt att använda sig av annan fisk om man vill, exempelvis torsk eller rödspätta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben