Lax à la P-E

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Saftig, smakrik och alldeles, alldeles underbar lax.

Ingredienser

  • 800 g laxsida
  • Flingsalt till formen
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 msk Dijonsenap
  • 3 msk svensk senap
  • 2 dl klippt färsk dill
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl panko
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj en ugnsfast form och strö i flingsalt, lägg därefter i laxsidan med skinnet nedåt. Salta och peppra laxsidan. Rör ihop senapssorterna med dillen till en smet och bred över laxsidan, Blanda ströbrödet och panko och fördela över laxsidan och klicka till sist över smör.
    3. Baka i ugn ca 25-30 minuter.
    4. Servera med någon god sås och kokt potatis samt sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben