Fina fruktlängden

Serverar: 8 portioner

Pajskalet fyller du med jordgubbar och vispad grädde. Skivad apelsin och färsk mynta bidrar även de med goda smaker.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 plattor djupfryst smördeg
  • Äggvita eller vatten till penslingen
  • Fyllning
  • 100 g lättsockrade, djupfrysta jordgubbar
  • ½ dl lättsockrad jordgubbssylt
  • Skalet av ½ apelsin
  • 150 g färska jordgubbar
  • Glasering
  • ½-1 dl saft från de djupfrysta jordgubbarna
  • 1½ gelatinblad eller 3/4 tsk gelatinpulver
  • Garnering
  • 1 dl grädde
  • 2 skivor apelsin
  • Färska myntablad
  • Instruktioner

    1. Tina de djupfrysta jordgubbarna i en sil. Spara saften. Tina smördegen, lägg kortsidorna omlott, pensla skarven. Forma pajdegen - vik upp sidorna och nyp ihop hörnen, stöd sidorna med aluminiumfolie. Pricka botten med en gaffel. Förvara degen i kylen i 20 minuter. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Häll tinade bär och sylt i en matberedare. Mixa till en puré. Blanda ner apelsinskalet i purén. Täck över och ställ kallt. Skiva och ställ de färska bären kallt.
    3. Grädda skalet 15-20 minuter. Forma bottnen med en sked så att det bildas en form. Låt skalet kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm och lös upp gelatinbladen i jordgubbssaften. Låt blandningen kallna. Bred purén på bottnen i skalet och lägg de skivade jordgubbarna över. Pensla på fruktgelén. Vispa grädden och spritsa en mittsträng över jordgubbsfyllningen. Garnera med tunt skivad apelsin och färska myntablad. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben