Serverar: 25-30 portioner
Fina små marängkyssar med en fräsch hallonkräm emellan.
Marängerna går att förbereda men lägg krämen emellan precis innan servering.
Glutenfria.
Ingredienser
3 äggvitor
Några droppar röd hushållsfärg
2 dl socker
Fyllning
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
Ca 1 dl hallon, lätt mosade
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitorna med hushållsfärgen till ett hårt skum i en skål av rostfritt stål eller glas. Vispa i sockret, lite i taget, och vispa tills det bildas styva toppar. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Grädda marängerna i ca 1½ timme, låt dem svalna i ugnen på eftervärmen.
- Fyllning:
Vispa mascarponen luftig. Tillsätt grädde och florsocker och vispa ihop. Vänd ner de lätt mosade hallonen i krämen.
- Sätt ihop marängerna med en klick mascarponeblandning emellan. Servera dem genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)