Fina marängkyssar

Serverar: 25-30 portioner

Fina små marängkyssar med en fräsch hallonkräm emellan. Marängerna går att förbereda men lägg krämen emellan precis innan servering. Glutenfria.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • Några droppar röd hushållsfärg
  • 2 dl socker
  • Fyllning
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • Ca 1 dl hallon, lätt mosade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Vispa äggvitorna med hushållsfärgen till ett hårt skum i en skål av rostfritt stål eller glas. Vispa i sockret, lite i taget, och vispa tills det bildas styva toppar. Spritsa eller klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Grädda marängerna i ca 1½ timme, låt dem svalna i ugnen på eftervärmen.
    3. Fyllning: Vispa mascarponen luftig. Tillsätt grädde och florsocker och vispa ihop. Vänd ner de lätt mosade hallonen i krämen.
    4. Sätt ihop marängerna med en klick mascarponeblandning emellan. Servera dem genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben