Finsmakarfisk med örtpanering

Serverar: 4 portioner

Tre sorters fisk och fem olika sorters färska örter gör dessa saftiga bitar till en riktig gourmetmåltid.

Ingredienser

  • 1 knippe dill
  • ½ knippe slät persilja
  • ½ dl körvel
  • 1 kvist citronmeliss
  • 2 blad libbsticka
  • 200 g filé havsabborre
  • 200 g laxfilé
  • 200 g hokifilé
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk kolsyrat mineralvatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 30 g smör
  • Instruktioner

    1. Hacka bladen från alla örterna fint. Skölj och torka fiskfiléerna och skär dem i bitar, ca 4x4 cm. Droppa citronsaft över fiskbitarna.
    2. Lägg mjölet i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och mineralvatten i en skål och krydda med salt och peppar. Rör ner örterna i äggblandningen. Låt fiskbitarna rinna av. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna.
    3. Vänd först havsabborrebitarna i mjöl och därefter i ägg. Stek bitarna i smör, en minut på varje sida. Lägg de färdigstekta fiskbitarna på ett fat och håll dem varma.
    4. Panera resten av fisken på samma sätt, och stek i smör tills gyllene. Till fisken är det gott att servera potatis, grönsallad och remouladsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben