Finsmakarfisk med örtpanering
Tre sorters fisk och fem olika sorters färska örter gör dessa saftiga bitar till en riktig gourmetmåltid.
Ingredienser
1 knippe dill
½ knippe slät persilja
½ dl körvel
1 kvist citronmeliss
2 blad libbsticka
200 g filé havsabborre
200 g laxfilé
200 g hokifilé
2 msk färskpressad citronsaft
1½ dl vetemjöl
2 ägg
2 msk kolsyrat mineralvatten
Salt
Svartpeppar
30 g smör
Instruktioner
- Hacka bladen från alla örterna fint. Skölj och torka fiskfiléerna och skär dem i bitar, ca 4x4 cm. Droppa citronsaft över fiskbitarna.
- Lägg mjölet i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och mineralvatten i en skål och krydda med salt och peppar. Rör ner örterna i äggblandningen. Låt fiskbitarna rinna av. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna.
- Vänd först havsabborrebitarna i mjöl och därefter i ägg. Stek bitarna i smör, en minut på varje sida. Lägg de färdigstekta fiskbitarna på ett fat och håll dem varma.
- Panera resten av fisken på samma sätt, och stek i smör tills gyllene. Till fisken är det gott att servera potatis, grönsallad och remouladsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)