Örtpanerad getost på örtbädd

Serverar: 6 portioner

En mycket god och lite överraskande rätt som man kan servera både som förrätt eller mellan huvudrätt och dessert.

Ingredienser

  • 200 g getost, (1 liten rulle)
  • Örtpanering
  • 3 skivor grovt knäckebröd, t ex Wasa Rågi
  • 1 msk färsk hackad basilika
  • 1 msk färsk hackad oregano
  • Nymald peppar
  • 1 ägg
  • Olivolja till stekning
  • Örtsallad
  • 1 knippe körvel
  • 1 knippe basilika
  • 1 knippe gräslök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Instruktioner

    1. Mixa knäckebröd, basilika och oregano i en matberedare till en ganska grov blandning. Krydda med peppar. Vispa upp ägget lätt i en djup tallrik. Häll örtpaneringen i en annan djup tallrik.
    2. Skär getosten i 6 skivor. Vänd dem först i ägg och därefter i örtpaneringen. Hetta under tiden upp en panna med rikligt med olja. Stek getostskivorna ca 2 minuter på var sida till ytan fått en gyllene färg och är krispig.
    3. Blanda ihop körvel, basilika och klippt gräslök. Ringla över olivolja och vinäger. Salta och peppra och lägg upp på ett stort fat eller på 6 assietter. Lägg upp den panerade osten på salladen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben