"Knyten" med getost och örtkryddor
Gillar man inte getost så kan man ta någon annan ost istället, t ex brieost.
Ingredienser
1 rulle smördeg
150-200 g getost
30-35 g frysta örtkryddor
1-2 msk pinjenötter
Ägg till pensling
Instruktioner
Rulla ut smördegen och dela den i fyra delar. Skär getosten i fyra skivor och lägg en skiva på varje smördegsbit.
Hacka eller mortla pinjenötterna och blanda dem med örtkryddorna. Lägg ett lager av kryddor på osten.
Vik ihop smördegen, så osten och kryddorna täcks av deg. Pensla med ägg och strö eventuellt lite pinjenötskross och flingsalt över.
Sätt in knytena i ca 200 grader varm ugn i ca 10 minuter eller tills de fått färg.
Serveras varma med sallad till.
Liknande recept
Frasiga knyten
4
12
1
Getost i kvadrat
12
Ljummen sallad med portabella och getost
5
4
Mördekssnittar med salami och getost
25 min
4
Fyllda rosenbröd med getost och paprika
12
Pata Negra fylld med svensk getost, syltlök och Créma di Balsamico hallon – LCHF
15 min
4
Potatisknyten med getost
4
4-6
2
Kantarellfräs med getost
4.7
4
Köttfärsgratäng med örtkrydda och baconost
4.3
1 h
6-8
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!