En läcker potatisrätt att servera till ett gott kött. Vi åt dem med helstekt renfilé, gräddstekta gula kantareller, rödvinsås och en Irish Coffee-sås.
Ingredienser
12 ark filodeg
1 kg potatis
1+1 msk smör
4 äggulor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
½ pressad vitlöksklyfta
200 g getost
Instruktioner
- Tina filodegen i förpackningen.
- Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt smör, äggulor, salt, peppar och vitlök. Skär bort kanten på getosten och skär den i små tärningar och blanda ner i moset.
- Fördela moset på dubbelvikta filodegsark och forma till knyten. Pensla med smör.
- Gratinera knytena i 10 – 15 minuter eller tills de fått fin färg.
- Fler av mina recept hittar ni på min blogg:
http://cayennesrecept.blogspot.com/
Liknande recept
Kommentarer (2)
Men detta MÅSTE jag testa.... det vattnas i munnen. :o)
Gjorde dessa ikväll och serverade dom till grillad fläskfile. Kanongoda fast jag tyckte att det var lite pilligt att göra knyten, så jag gjorde rullar istället. Kommer att göras fler gånger. 4:a i betyg.