Citronpeppar är en blandning där även salt ingår, så inget extra salt behövs
Ingredienser
2 lime
1½ dl turkisk yoghurt
600 g laxfilé
1½ tsk citronpeppar
1 burk majs (ca 340 g)
1 chili spansk pepparfrukt, finhackad
½ kruka koriander
8 mjuka tortillabröd
Instruktioner
- Skölj en lime noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften, Mät till ca 2 msk. Blanda yoghurt med limeskal.
- Skär bort skinnet från laxen och skär den i ca 3 x 3 cm stora kuber. Halstra fiskbitarna runt om i en släpplätt-panna. Krydda med med citronpeppar och ringla över limesaft. Efterstek under lock ca 1 minut.
- Blanda majs och chili i en skål. Vänd ner laxbitar och koriander. Servera fisken i tortillabröd med yoghurtsås och lime skuren i skivor.
- Tips: servera gärna en texmex-salsa till. Det finns flera sorter med olika styrka i smaken.
- Ca 600 kcal per portion: 25 g fett 33 g protein 59 g kolhydrater
Liknande recept
Kommentarer (0)