Fiskburritos

Serverar: 4 portioner

Citronpeppar är en blandning där även salt ingår, så inget extra salt behövs

Ingredienser

  • 2 lime
  • 1½ dl turkisk yoghurt
  • 600 g laxfilé
  • 1½ tsk citronpeppar
  • 1 burk majs (ca 340 g)
  • 1 chili spansk pepparfrukt, finhackad
  • ½ kruka koriander
  • 8 mjuka tortillabröd
  • Instruktioner

    1. Skölj en lime noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften, Mät till ca 2 msk. Blanda yoghurt med limeskal.
    2. Skär bort skinnet från laxen och skär den i ca 3 x 3 cm stora kuber. Halstra fiskbitarna runt om i en släpplätt-panna. Krydda med med citronpeppar och ringla över limesaft. Efterstek under lock ca 1 minut.
    3. Blanda majs och chili i en skål. Vänd ner laxbitar och koriander. Servera fisken i tortillabröd med yoghurtsås och lime skuren i skivor.
    4. Tips: servera gärna en texmex-salsa till. Det finns flera sorter med olika styrka i smaken.
    5. Ca 600 kcal per portion: 25 g fett 33 g protein 59 g kolhydrater

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben