Fiskburritos med guacamole

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Dessa fiskburritos blir goda med vilken vit fisk som helst. Jag rekommenderar kyld guacamole och inte sådan som säljs i helkonserv, eftersom den kylda inte innehåller några tillsatser.

Ingredienser

  • 600 g koljafilé
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ msk spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • ½ kruka romansallad
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 1 lime
  • 130 g alfalfagroddar
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ask guacamole á 500g
  • 8 tortillabröd
  • Salt
  • Instruktioner

    Krydda koljafilé med 2 krm salt. Blanda chilipulver, spiskummin, pressad vitlök och olivolja i en liten skål. Grovhacka romansallad, skär paprika i tärningar och tomater i tunna skivor. Skär lime i klyftor och skölj alfalfagroddar. Lägg alla grönsakerna i varsin skål. Häll upp gräddfil i en skål. Ställ gräddfilen, guacamole, tortillabröd och grönsakerna på bordet. Stek koljan i hälften av spiskumminoljan i en stekpanna på medelhög värme i 2-3 minuter/sida. Fördela fisken i tortillabröden med grönsakerna, guacamolen och gräddfilen. Pressa över limesaften från limeklyftorna och ringla över lite spiskumminolja. Klart att servera!

    Liknande recept

    5
    10 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben