Guacamole

Serverar: 3-4 portioner

En mycket god guacamole som blir det lilla extra till tacos, men som även är mycket god till att bara dippa chips i!

Ingredienser

  • 4 avokador
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 msk crème fraiche
  • Vinäger
  • Socker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att mosa avokadorna på en tallrik med en gaffel. Häll sedan detta i en bunke.
    2. Hacka tomaterna och löken och blanda ner detta tillsammans med avokadorna. Pressa sedan ner en vitlöksklyfta och rör ner.
    3. Häll i en liten skvätt vinäger, jag brukar ta på en höft men ungefär 1-2 tsk. Häll även i lite socker, brukar även här ta på en höft men man kan ju hälla i 1 tsk ungefär. (Tomaterna är ju lite beska så socker jämnar ut lite)
    4. Lägg i 1-2 msk crème fraiche för att dryga ut röran lite.
    5. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna guacamolen stå i kylen en stund och smaka sedan av, då alla smakerna inte kommer "fram" förrän efter en stund.
    6. Hoppas det ska smaka! :)

    Liknande recept

    5
    10 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Skördefest i Lund
    Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben