Guacamole

Serverar: 4 portioner

Guacamole är en krämig och stark avokadosås från det mustiga mexikanska köket. Den är underbar som dipsås, speciellt till nachos.

Ingredienser

  • 2 väl mogna avokador
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 msk pressad lime eller citron
  • ½ tsk salt
  • ½ - 1 tsk tabasco eller ½ dl mild tacosås
  • Ev en vitlöksklyfta
  • 1 tomat eller 1/4 granatäpple
  • Instruktioner

    1. Dela avokadorna och ta bort kärnan. Gröp ur köttet och lägg det i en skål.
    2. Mosa avokadoköttet lite slarvigt med en gaffel.
    3. Tillsätt lök, lime, saft, salt och tabasco. Rör om ordentligt. Krydda gärna med krossad vitlök.
    4. Skär tomaterna i fyra klyftor och ta bort kärnorna. Dela klyftorna i små tärningar och strö dem ovanpå guacamolen. Om du föredrar granatäpple framför tomat gröper du ur kärnorna, hackar äpplet och strör det över.
    5. Servera som dip eller som tillbehör till grillat kött.

    Liknande recept

    5
    10 min
    4

    Kommentarer (1)

    Lilljeppe 18 februari 2008

    Nu har du fått en bild av mig. Hade dock inga tomater och äpplen över röran:-)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Skördefest i Lund
    Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben