Laxburgare med enkel guacamole

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Riktigt gott må jag säga :)

Ingredienser

  • Laxburgaren
  • 700 g laxfilé
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen vitpeppar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • Guacamolen
  • 1 st avokado
  • 2 msk mjukost
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Mal eller mixa laxfilén till färs. Knäck äggen i en kopp och vispa dem lätt. Blanda samman laxfärs, ägg, salt och peppar. Forma 4 burgare med vattensköljda händer och doppa dem lätt i ströbröd. Låt burgarna vila på skärbräda.
    2. Stek laxburgarna i smör på låg värme eller grilla över träkolsglöd en bit ifrån glöden. Det tar 3-4 minuter per sida.
    3. Guacamolen: Mixa avokadon med mjukosten och vitlöken. Låt stå i kylen och dra sig. Klar!
    4. Servera med varma hamburgebröd. Tips; vitlökssås till advokadon var riktigt gott. Lägg gärna på salladsblad, rödlök, lätt stekta zucchinis på burgarna.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben