Guacamole

Serverar: 4 portioner

Detta är en försvenskad variant av den sydamerikanska guacamolen, passar perfekt till tacos, dipp till chips och som tillbehör till en hel del maträtter.

Ingredienser

  • 2 avokado
  • 2 pressade eller hackade vitlöksklyftor
  • Saften från en halv lime
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 krm salt
  • Hackad chili eller cayennepeppar efter smak
  • 1/2 urkärnad och grovt hackad tomat
  • Instruktioner

    Kärna ur och skala avokadon. Mosa avokadon i en skål och tillsätt resterande ingredienser och blanda om.

    Liknande recept

    5
    10 min
    4

    Kommentarer (4)

    Lilljeppe 18 februari 2008

    Nu har du fått en bild av mig på ditt recept:-)

    The_mama97mia 17 mars 2008

    jag gillar guacamole. Testade i lördags till tacosen. jag brukar inte ha så mkt creme fraiche i, men i stort sett gör jag som ditt recept. Det är gott! Ett tips är att ha i lite tacosås (stark) eller tacokrydda med.... Antingen istället för chilin eller tillsammans med... Beror på hur man vill ha det... Avocado är ju såå nyttigt med eller hur!

    cat81 31 juli 2008

    Supergod!! Hade dock i en extra avokado och använde turkisk yoghurt istället för creme fraiche.

    SandraFransson 16 januari 2010

    Super gott!!

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Skördefest i Lund
    Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar ma...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben