Från och med idag och nästa vecka, 25 augusti-3 september, firar man Skördefest i Lund. I samband med den presenterar olika krögare sina Skördefestmenyer för 129 kr.

Skördefesten handlar om allt som rör råvaror, hur man kan handla lokalt odlade varor samt information kring dem.
Skördefesten direktsänds från Stortorget i radions P1 av programmet Trädgårdsdags med Ulf Schenkmanis och trädgårdskonsulenten Lars Eric Samuelsson lördag 2 september mellan 12.05-12.30.

Vad händer?
- Blomsterhappening med Iris Blomsterhandel. Kända konstnärer inbjuds, tillsammans med blomsterbindare, att göra ett blomsterarrangemang. Resultatet visas upp i ett särskilt tält på Stortorget. Experttorg på Stortorget.
-Tirups Örtagård informerar om kryddor.
-Studiefrämjandet informerar om svamp.
-Nordiska Genbanken Alnarp informerar om olika potatissorter. Dessutom hjälper man till att arbetsbestämma äpple- och päronsorter.
-Tävling om Lunds största grönsak.
-Utöver sedvanlig torghandel finns andra gårdsbutiker inbjudna till torget.
-Park- och Naturkontoret har bl a utställning om Lunds smultronställen.

Följande restauranger erbjuder hela veckan:

Stortorget Bar & Restaurang:
-Gratinerad ciabatta med ratatouille och mozzarella -Grillad ryggbiff med kokta rödbetor, hyvlad parmesan, pepparrotssmör och friterade rotfrukter

Hotell Lundia
-Spröd sallad med prästost, basturökt skinka och brunoise på persiljerot och scharlottenlök
-Äppelbrässerat kalkonbröst med timjanbakade rotfrukter och dragonsky

Glorias bar & restaurang
-Jalapenos
-Chicken fajitas med majsstuvning och guacamole

Tabemono
-Futomaki Salada
-Yakitori

Fellini
-Chilimarinerat spett med äggula, zuccini, olovinomozzarella och ruccolapesto
-Mangoldfylld kycklingfilé på rotfruktsbädd med sås på äppelcidervinäger och mascarpone

Maria Dahlquist
2000-08-25