Fiskhamburgare

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

En mycket god rätt, för den som har tröttnat på vanliga hamburgare.

Ingredienser

  • 2-3 skivor lax, ca 250 g
  • 1 burk krabbkött ca 150-200 g
  • 1 spansk pepparfrukt
  • 1 msk senap
  • 1-2 msk majonnäs
  • 2-4 msk hackad dill
  • 2-4 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Stek laxen i ugn 200 grader i ca 20-25 . Låt svalna ta bort eventuella ben och skinnet. Smula därefter ner laxköttet i en bunke.
    2. Häll av saften på krabbköttet och blanda med laxen. Skär pepparfrukten smått. Blanda därefter i senap, majonnäs, salt och peppar. Forma till hamburgare.
    3. Stek dom sedan på svag värme ca 3 minuter på varje sida.
    4. Servera med hamburgebröd och gärna en god tartarsås till, varför inte också en god sallad och klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben