Fiskhamburgare

Serverar: 4 portioner

Nyttigare variant på gatukökets hamburgare. Blir godast på filé av torsk eller kolja.

Ingredienser

  • 350 g fiskfilé, vit
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 ½ dl grädde, valfri fetthalt
  • 2 msk timjan, färsk, hackad
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 4 msk gräddfil
  • Timjan, färsk
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i små bitar. Lägg dem i en matberedare tillsammans med salt, peppar och grädde. Kör tills det är väl blandat.Tillsätt timjan mot slutet. Forma smeten till fyra burgare, vänd dem i ströbröd och stek i smör ca 5 minuter på varje sida.
    2. Servering: Skala och skiva löken. Skiva tomaterna. Värm bröden i microvågsugn eller vanlig ugn. Lägg fiskburgarna i bröden tillsammans med den skivade löken och de skivade tomaterna. Toppa med gräddfil och färska timjankvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    limboemanuel 16 oktober 2012

    Gjorde dessa burgare med 1 tsk curry och 1 krm citron i. Det blev gott. Hade hälften gädda och hälften sik.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben