Fisklasange

Serverar: 4 portioner

Har inte hunnit pröva detta recept ännu.

Ingredienser

  • 500 gr sejfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • tomattsås
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk smör
  • 400 gr krossade tomater
  • 1/2 msk dillfrö
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • Ostsås
  • 5 dl färdigköpt ostsås, typ Kelda
  • 2 dl riven ost
  • 200 gr färska lasangeplattor
  • Instruktioner

    Tomatsås: Skölj purjolöken och skiva den tunt. Hetta upp smör i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Tillsätt krossad tomat, dillfrö och buljongtärning. Koka upp och sjud ca 5 min. Ostsås: Häll upp ostsåsen i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt 1 dl riven ost och rör tills den smält. Dra kastrullen åt sidan. Häll lite av ostsåsen i botten av en ugnssäker form. Täck med ett lager lasagneplattor. Fördela hälften av tomatsåsen över. Lägg hälften av de tinade filéerna över, lite ostsås, lasagneplattor o s v. Avsluta med lasagneplattor och ostsås överst. Strö över 1 dl riven ost och gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Servera genast med sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anneli321 24 juli 2009

    Rätt så god faktist! Är inte så förtjust i färdig ostsås , gör en egen nästa gång*ler* Ha det så gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben