Svedagirle har lagt in ett recept om fisklasange i denna matklubb som jag gjorde om till min egen smak. Inget fel på hennes recept på fisklasange men kanske inte allt faller mig riktigt smaken.
Stort tack för tipset!
Ps! Ni får höfta Er fram för att få fram det som just du vill ha din lasang.
Ingredienser
Ca 5 hg fiskfiléer av valfri vit fisk
4 spenatlasangeplattor (klara efter 20 minuter)
6 vanliga lasagneplattor (klara efter 20 minuter)
Salt efter behov
Peppar efter behov
1 liten ugnsform eller en sockerkaksform för 2 liter
Detta behövs till såsen
Någon matsked margarin
Ca 6 msk vetemjöl
Mjölk spädes efter behov
Riven ost efter behov
Dill efter behov
Persilja efter behov
Lök eller lökpulver efter behov
Ketschup efter behov
Salt efter behov
Peppar efter behov
Instruktioner
- Sås:
Börja med att smälta margarinet och vispa sen ihop mjölet med det smälta. Späd med mjölk allteftersom så att du får en lagom tjock vitsås.
Sätt till önskad mängd riven ost i såsen och låt koka ihop lite. Smaksätt med dill, persilja, lökpuvlver, salt och peppar. Ta kastrullen från spisen och börja förbereda lasagnen.
- Till formen:
Häll lite av såsen i formen och sätt ned spenatplattorna ev. två stycken. Sätt ned några fiskfiléer och salta och peppra på lite och lägg dit ljusa plattor och varva på alleftersom tills formen fylls. Avsluta alltid med sås överst och riven ost över det.
Dekorera med tomatklyftor överst och grädda i 20 minuter i 200 graders värme.
Superfin kombination med fisken till lasangen.
Liknande recept
Kommentarer (0)