Bappis fisklasange

Serverar: 4 portioner

Svedagirle har lagt in ett recept om fisklasange i denna matklubb som jag gjorde om till min egen smak. Inget fel på hennes recept på fisklasange men kanske inte allt faller mig riktigt smaken. Stort tack för tipset! Ps! Ni får höfta Er fram för att få fram det som just du vill ha din lasang.

Ingredienser

  • Ca 5 hg fiskfiléer av valfri vit fisk
  • 4 spenatlasangeplattor (klara efter 20 minuter)
  • 6 vanliga lasagneplattor (klara efter 20 minuter)
  • Salt efter behov
  • Peppar efter behov
  • 1 liten ugnsform eller en sockerkaksform för 2 liter
  • Detta behövs till såsen
  • Någon matsked margarin
  • Ca 6 msk vetemjöl
  • Mjölk spädes efter behov
  • Riven ost efter behov
  • Dill efter behov
  • Persilja efter behov
  • Lök eller lökpulver efter behov
  • Ketschup efter behov
  • Salt efter behov
  • Peppar efter behov
  • Instruktioner

    1. Sås: Börja med att smälta margarinet och vispa sen ihop mjölet med det smälta. Späd med mjölk allteftersom så att du får en lagom tjock vitsås. Sätt till önskad mängd riven ost i såsen och låt koka ihop lite. Smaksätt med dill, persilja, lökpuvlver, salt och peppar. Ta kastrullen från spisen och börja förbereda lasagnen.
    2. Till formen: Häll lite av såsen i formen och sätt ned spenatplattorna ev. två stycken. Sätt ned några fiskfiléer och salta och peppra på lite och lägg dit ljusa plattor och varva på alleftersom tills formen fylls. Avsluta alltid med sås överst och riven ost över det. Dekorera med tomatklyftor överst och grädda i 20 minuter i 200 graders värme. Superfin kombination med fisken till lasangen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben