Korvlasange omgjord i Bappis smak

Serverar: 4 portioner

Jag gjorde om ett hittat recept på denna matsida till mitt eget och i min egen smak. Inget ont talat om det andra receptet för det fick fyra stjärnor av mig ändå :-))

Ingredienser

  • 7 stycken skinnfria varmkorvar typ Lithells
  • Lasagneplattor, som blir klara på 20 minuter
  • Någon eller några msk ketchup
  • 1 klyfta vitlök pressad
  • 200 g riven ost
  • 2,5 dl mellangrädde
  • Smör
  • Mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 3 msk mjöl
  • 4 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Smält fettet i en kastrull på svag värme. Vispa ned mjölet och tillsätt den kalla mjölken, allt på en gång. Rör någon gång tills såsen kokar upp. Koka den 3-5 minuter och rör då och då. Smaka av med salt och peppar
    2. Skiva sen varmkorven i tunna skivor och fräs allt i lite margarin. Smaksätt sen med lite ketchup efter behov pressa ned ca en klyfta vitlök. Låt allt koka ihop så det blir lite tjockare och krämigare. Smaka av med salt och peppar efter behag. Varva lasagne, korvgräddssåsen, och den lite tjockare än vanliga bechamelsåsen. Avsluta med lasagneplattor och med att strö på en god riven ost. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Kolla alltid tid och utseende själv för det bästa slutresultatet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben