"Fiskröra"

Serverar: 4 portioner

Gott att ha som fyllning i t.ex bjudsnittar

Ingredienser

  • 200 g gravad lax
  • 4 hårdkokta ägg
  • 3 msk creme fraiche
  • 1,5 dl grädde
  • 2 dl purjolök
  • 0,5-1 dl finhackad dill
  • 1-2 msk osötad senap
  • Instruktioner

    Skär den gravade laxen i små tärningar, finhacka de kokta äggen ( anv gärna äggskäraren, lägg ägget först på längden i äggskäraren och skär igenom, vänd ägget på tvären och gör likadant så har man smidigt fått ägget finhackat), blanda ner creme fraiche och sedan grädden som vispats till inte allt för hård konsistens, tillsätt senap, finhackad purjolök samt den finhackade dillen. Rör ihop allt samman och smaka av med salt och peppar. Som förslag kan man bre ut röran på mjukt tunnbröd som sedan rullas ihop och skärs i lagoma snittar. Man kan även fylla små krustader med denna röra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben