Fisksoppegryta

Serverar: 4-12 portioner

Tid: 2 timmar

Det här är ett härligt "grundrecept" - jag gör den här fisksoppan väldigt ofta, men vet ni, den blir aldrig densamma. Jag låter ingredienserna variera med säsong lite, kryddningen kan du också justera efter humör men just saffran och fänkål är härligt. Ta receptet med en nypa salt - haha - alltså lägg till o dra ifrån efter humör. Gott blir det alltid.

Ingredienser

  • 4-6 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • ev liten bit kålrot
  • ev liten bit rotselleri
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1-2 gul lök
  • 3-7 klyftor vitlök
  • 1 bit purjolök - det gröna
  • Persilja
  • Dill
  • saffran
  • fänkålsfrön, färsk fänkål
  • Räkor med skal, ½-1 kg
  • 1-2 fiskbuljongtärningar
  • ½-1 l vatten
  • Fiskfilé mängd efter önskan (rek 100-150 g fisk per person)
  • Instruktioner

    1. Trevligt med blandade fisksorter, jag brukar ta en del lax, en del sej, en del annan vitfisk, ibland crabfish i slutet för färg
    2. Skala o hacka rotfrukter o lökar först tina fisken, skala räkor, spara skalen
    3. Fräs räkskal i smör, om man vill ha curry i tillsätt d här, fräs o häll i vatten 1-2 dl . koka ihop, sila av.....
    4. I annan gryta fräser lök, vitlök, rotsaker etc... I fräset går saffran i- späd med vatten o buljongtärning. tillsätt det silade räk-spadet. Koka ihop o smaka av. Tillsätt grädde, vitt vin, vatten efter behov.
    5. Var noga med att fisk o särskilt räkorna sedan inte är med för länge i koket, det blir lätt segt o torrt. Fort är inte fel här!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben