Katrins Fisksoppegryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Den här rätten bjöd Katrin på när vi tittade på melodifestivalen (vilket är en mycket ovanlig företéelse i alla fall vad gäller mig). Vi åt vitlöksbröd till, vilket gör rätten till en komplett måltid, men man kan också ha den som förrätt.

Ingredienser

  • I pkt torskfisk ( 400 g)
  • 3 paprikor (olika färger)
  • 1 purjolök
  • 1 burk creme fraiche (liten)
  • 1 squash
  • 3 - 5 dl vätska (beroende på vilken konsistens man vill ha)
  • 1 buljongtärning (fisk)
  • 1 burk creme fraiche (liten)
  • smör att fräsa i
  • 1 tsk curry (gärna grön)
  • 1 tsk paprikapulver
  • eventuellt salt
  • Instruktioner

    Skär paprikan i bitar och fräs den i en stor stekpanna (har du höga kanter kan du använda den hela tiden). Under tiden skär du purjolöken och tillsätter den (även de gröna delarna) och sist lägger du i squashen som du skurit i halvmånar. Tillsätt kryddorna, smula över buljongtärningen, häll på vattnet och under tiden det kokar ihop skär du den knappt upptinade fisken i bitar och lägger i. Låt puttra tills fisken blir vit (ca 5 minuter beroende på hur tinad den var). Tillsätt creme fraichen, avsmaka och tillsätt eventuellt mer kryddor och salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben