Katrins jättegoda kycklinggryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Bra gryta om man ska ha kalas

Ingredienser

  • 5 kycklingfileer
  • 80 gr soltorkade tomater (ica burk)
  • 80 gr pharma skinka eller annan lufttorkad skinka
  • 1 msk citronsaft eller 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk basilika färsk eller torkad
  • 1 burk cremefraiche
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i lagom stora grytbitar. Bryn kycklingen ordentligt. Pressa ner vitlök, citronsaft, hacka pharma skinka och tomater i små bitar och blanda ner. Rör ner cremefraich och grädden Smaka av med salt och peppar.
    2. koka ihop allt under 10-15 minuter.
    3. Servera med pasta och en grön sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben