Katrins "ullabritts" kolakakor

Serverar: 60 portioner

Tid: 25 minuter

En riktig godiskaka med strykande åtgång.

Ingredienser

  • 400 g smält smör/milda
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 3 dl socker
  • 5 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 150 g smör
  • 6 msk grädde
  • 2 msk kakao
  • 3 dl socker
  • 1msk mjöl
  • 100 g hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret, rör sedan i resten av ingredienserna och klicka ut en liten klick i varje form Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 150 grader.
    2. Koka då under tiden kolakrämen, smält smöret i en kastrull, rör i sedan resten av ingredienserna och låt det små puttra under omrörning tills det tjocknar ca 5 min.
    3. Ta ut kakorna lägg i ca 1 tsk i varje kaka och grädda yttrerligare ca 0 min tills det bubblar i smeten .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben