Ljuvligt goda, lite sega kolakakor med kaffemak. Går enkelt att göra gluten/mjölkfria genom att byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl och välja mjölkfritt margarin!
Ingredienser
1 ½ dl sötmandel
1-1½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
175 g smör
4-5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
2 msk nescafé
1 ägg
Garnering
1 msk farinsocker
2 tsk smulat nescafé eller krossade kaffebönor
1 msk farinsocker
Instruktioner
- Blanda ägget med nescafé-puver.
- Hacka mandeln med stavmixer eller matberedare.
- Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg, går smidigast med matberedare.
- Låt degen vila ca 30 min i kyl.
- Sätt ugnen på 175-200 grader (beroende på varmluft eller vanlig).
- Dela degen i tre delar och rulla delarna lika långa som plåten.
- Lägg längderna på bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lite.
- Strö över kaffepulver-farinsockerblandningen. Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
- Skär längderna i önskad kakstorlek. Dra pappret med kakorna till ett galler, låt svalna och stelna något.
- Flytta sen kakorna till gallret utan papper. Njut!
Liknande recept
Kommentarer (3)
Detta recept kan väl ändå inte kallas glutenfritt? Hur kan det komma upp i min sökning på glutenfritt?
I inledningen till receptet/beskrivningen anger jag att det går att byta vetemjöl mot glutenfritt mjöl för att på så vis göra kakorna glutenfria! (De blir då dessutom frasigare... ) Lycka till! /Jess
Har nyss bakat dessa ljuvligheter till Svärfars kalas imorgon. De kommer att bli jätteuppskattade! Vi har provsmakat så jag kan intyga att de är verkligen supergoda! Verkligen värda att testa och jag kommer att göra dem igen.