Berits kolakaka

Serverar: 8-10 portioner

Orginell mjuk kaka med god smak och fin konsistens.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smält avsvalnat smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl kolakräm på tub eller i burk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en form (1 ½ l) Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smöret. Blanda vispgrädde och kolakräm och rör ner i smeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll upp smeten i formen och grädda i ca. 50-60 minuter. Ugnsvärme:175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lennali 7 april 2012

    Gjorde denna kolakaka igår och den blev jättegod. Jag sätter in en bild på kakan och hoppas att det går bra. Tack för ett gott recept :) Ha en forts. bra påsk helg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben