Katrins läckra chokladkaka
Den här fantastiska kakan har en härlig, lite seg konsistens. Hemligheten ligger i katrinplommonpurén som även gör kakan extra saftig och mustig.
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
100 g mörk choklad
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1-2 tsk pulverkaffe
2 tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl katrinplommonpuré
Tillbehör
2 dl vispgrädde
Ev plommonpuré
Ev riven choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en springform, ca 22 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Hacka chokladen. Blanda sedan samman mjöl, kakao, pulverkaffe, bakpulver och salt.
- Vänd ner katrinplommonpurén i äggblandningen och rör sedan ner de torra ingredienserna samt den hackade chokladen. Häll smeten i formen. Grädda kakan cirka 30 minuter.
- Servera med vispgrädde och en klick plommonpuré eller lite riven choklad.
Liknande recept
Kommentarer (0)