Katrins läckra chokladkaka

Serverar: 10 portioner

Den här fantastiska kakan har en härlig, lite seg konsistens. Hemligheten ligger i katrinplommonpurén som även gör kakan extra saftig och mustig.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g mörk choklad
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1-2 tsk pulverkaffe
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 dl katrinplommonpuré
  • Tillbehör
  • 2 dl vispgrädde
  • Ev plommonpuré
  • Ev riven choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en springform, ca 22 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Hacka chokladen. Blanda sedan samman mjöl, kakao, pulverkaffe, bakpulver och salt.
    3. Vänd ner katrinplommonpurén i äggblandningen och rör sedan ner de torra ingredienserna samt den hackade chokladen. Häll smeten i formen. Grädda kakan cirka 30 minuter.
    4. Servera med vispgrädde och en klick plommonpuré eller lite riven choklad.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben