Katrins persikopaj med mandelmassa

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Lite annorlunda men GOD fikapaj!

Ingredienser

  • 150 gr smör/margarin
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 burk inlagda persikor
  • 2 dl creme fraiche
  • 100 gr grovriven mandelmassa
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst, tillsätt ägg, vetemjöl och bakpulver. Blanda ihop till en deg och låt den vila en stund i kylen. Tryck ut den kalla degen i en pajform.
    2. Skär de avrunna persikorna i klyftor och lägg i formen. Blande creme fraiche mandelmassa, vaniljsocker och ägg, rör tills smeten är jämn. Häll över persikorna. Grädda ca 40 minuter i nedre delen av ugnen.
    3. Servera med lite halvtinad vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben