Fläderbärssylt

Fläderbären som mognar nu i september smakar inte så mycket au naturell. Men det blir en väldigt god sylt av dem. Passar bra både på rostat bröd och till pannkaka eller i filen.

Ingredienser

  • 1 kg svarta fläderbär
  • 3 dl vatten
  • 2 syrliga äpplen
  • 600 g syltsocker
  • 2 krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Plocka bort så mycket av kvistar och skaft som är rimligt. Det gör ingenting att det blir en del kvar. Det är ju bara fibrer. Häll bären i en stor kastrull och tillsätt vattnet. Skala och skär äpplena i bitar. Koka upp och låt koka 5-10 minuter. Skumma under tiden.
    2. Ta kastrullen av värmen. Krossa äppelbitarna med en rotfruktsstamp. Häll i sockret. Rör om så det smälter. Koka upp igen och koka ca fem minuter.
    3. Rör ut natriumbensoatet i lite av den heta sylten och blanda sedan ut det i dela mängden. Häll upp i rena burkar och förslut omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    heididiane 16 oktober 2011

    Mycket god! Jag halverade satsen och fick ut 2 stora syltglas som räcker långt för detta hushåll :)

    Frida_S_79 16 september 2013

    Hej! Jag undrar hur mycket äpplen det ska va, står bara 2, är det helt enkelt 2 stycken?! Fast det kanske är för lite...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben