Flämtande cajunsauté med mozzarellaquesadillas

Serverar: 4 portioner

Mäktigt läckert.

Ingredienser

  • 1 påse Felix lant pommes frites
  • 2 dl röd paprika
  • 1 dl blekselleristjälkar
  • 1 dl gul lök
  • 1 st chilifrukt
  • 2 tsk cajunkrydda
  • 0,8 l kycklingbuljong
  • 4 dl tomater
  • 4 st chorizo
  • 3 dl vita bönor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 tsk färsk oregano
  • 20 st kräftstjärtar
  • 4 st tortillas
  • 4 msk philadelphiaost
  • Rapsolja
  • 100 g mozzarella
  • 1 msk färsk basilika
  • 2 msk soltorkade tomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Tärna paprika, strimla selleri, och hacka lök och urkärnad chili.
    2. Fräs paprika, selleri, lök och chili i rapsolja utan att det får färg. Pudra på cajunkryddan och rör om. Kärna ur och tärna tomaterna.
    3. Värm Felix lant pommes frites i ugnen ca 20-25 min.
    4. Tillsätt kycklingbuljongen och tomatköttet i sautén. Koka upp. Skär chorizokorven i mindre bitar och tillsätt den tillsammans med de vita bönorna i sautén. Sjud tills bönorna är mjuka, ca 15 minuter.
    5. Bred den mjuka philadelphiaosten på ena sidan av varje vetetortilla. Lägg skivad mozzarellaost, hackad basilika och de hackade soltorkade tomaterna på två av tortillabröden. Placera de två andra bröden som lock. Värm en stekpanna med lite rapsolja i. Stek på normalvärme tills tortillabröden får en gyllene färg på båda sidorna.
    6. Krydda sautén med salt och peppar. Strö över oreganon och lägg på kräftstjärtarna.
    7. Servera cajunsautén med nystekta quesadillas och härligt krispiga Felix lant pommes frites.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben