Fläskfilépizza

Serverar: 4 portioner

Fläskfilépizza

Ingredienser

  • 300 g pizzamix
  • Tomatsås
  • 400 g passerade tomater, på burk
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk oregano
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Fyllning
  • 400 g fläskfilé, i tunna skivor
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett till stekning
  • 5 dl riven ost, gärna olika sorter
  • 2 tomater, i skivor
  • 2 små rödlökar, i klyftor
  • 1 grön paprika, i skivor
  • 100 g champinjoner, i skivor
  • 20 svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 250º
    2. Tillagning: Gör pizzadegen enligt anvisning på förpackningen. Dela degen i 4 bitar, platta till och kavla ut tallriksstora pizzor som läggs på smorda plåtar.
    3. Tomatsås: Blanda alla ingredienserna till såsen, koka upp och låt koka ihop i 15-20 minuter. Salta och peppra under tiden fläskfiléskivorna och bryn dem i lite fett i en stekpanna.
    4. Bred ut såsen på den utkavlade degen, men lämna en 1½ cm bred kant runt om. Lägg sedan på ca 2/3 av osten, fördela resten av fyllningen och avsluta med resten av osten.
    5. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben