Fläskfilépizza med kebabsmak

Yammi

Ingredienser

  • 3/4 pkt jäst
  • 4 dl fingervarmt vatten
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 liter vetemjöl
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 500 g passerade tomater
  • Oregano
  • 500 g stekt fläskfile
  • Kebabkrydda
  • 1 röd lök
  • 1 gul lök
  • 1 orange paprika
  • 150 g bacon
  • 5-10 små gula cocktailtomater
  • Riven ost
  • Vitlöksås
  • 2 dl crème fraiche
  • 3-4 msk chilisås
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke.
    2. Häll över vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt olivolja, salt, cayennepeppar och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under bakduk minst en halvtimma.
    3. Kavla ut degen på en långpanna. Bred ut dom passerade tomaterna och krydda med oregano.
    4. Stek fläskfilén och krydda den med kebabkrydda. Lägg på de övriga ingredienserna, avsluta med osten.
    5. Grädda i 200 grader i 20 minuter. Blanda ihop allt till vitlöksåsen och låt stå kallt en stund.
    6. Ringla såsen över den färdiga pizzan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben