Eget Kebabkött

Serverar: 4 portioner

Inte som riktigt kebabkött,men ett bra alternativ om man ej kan hitta kebabkött i sin butik. Kom på det en dag när jag skulle göra en köttfärslimpa med kebabsmak,men det vart kebabkött istället. Funkar helt okej. Har nu ändrat det lite,så det blir mer likt kebabkött.

Ingredienser

  • 4 hg lamm- eller nötfärs
  • 1 msk vetemjöl
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk mejram
  • Kebabkrydda efter egen smak
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Arbeta färsen med vetemjöl, pressad vitlök, smulad mejram, citronsaft, salt, peppar,kebabkrydda.
    2. Kavla ut en klick färs mellan dubbla bakplåtspapper till en lövtunnt sjok.
    3. Dra av det övre papperet och vänd ner köttfärsen i het stekpanna. Efter någon sekund släpper det andra papperet så det går att dra loss.
    4. Vänd köttet och stek andra sidan. 15 sekunder per sida brukar räcka. Lägg köttet på skärbräda och skär det i ett par centimeter breda strimlor.
    5. Fyll pitabröd med köttet och lämpliga tillbehör.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (2)

    sitting 25 maj 2009

    Hur mycket peppar och salt ska man ha?

    foffe87 15 januari 2010

    Hur gör man kebabkryddan då?

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben