Inte som riktigt kebabkött,men ett bra alternativ om man ej kan hitta kebabkött i sin butik.
Kom på det en dag när jag skulle göra en köttfärslimpa med kebabsmak,men det vart kebabkött istället.
Funkar helt okej.
Har nu ändrat det lite,så det blir mer likt kebabkött.
Ingredienser
4 hg lamm- eller nötfärs
1 msk vetemjöl
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk mejram
Kebabkrydda efter egen smak
1 msk citronsaft
Salt
Peppar
Instruktioner
- Arbeta färsen med vetemjöl, pressad vitlök, smulad mejram, citronsaft, salt, peppar,kebabkrydda.
- Kavla ut en klick färs mellan dubbla bakplåtspapper till en lövtunnt sjok.
- Dra av det övre papperet och vänd ner köttfärsen i het stekpanna.
Efter någon sekund släpper det andra papperet så det går att dra loss.
- Vänd köttet och stek andra sidan.
15 sekunder per sida brukar räcka.
Lägg köttet på skärbräda och skär det i ett par centimeter breda strimlor.
- Fyll pitabröd med köttet och lämpliga tillbehör.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Hur mycket peppar och salt ska man ha?
Hur gör man kebabkryddan då?