Min kebabpaj.

Skulle göra en tacopaj men hade glömt köpa köttfärs så jag fick ta det jag hade i frysen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g färdigmarinerat kebabkött
  • 1 lök
  • 8-10 färska champinjoner
  • 2 dl lätt Créme fraiche
  • 1 ½ dl hot tacosås
  • 2 dl riven valfri ost
  • 2 tomater
  • 3 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Fördela fettet i mjölet med en gaffel eller fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kan även med fördel göras i en matberedare. Tryck ut degen i en ugnssäker form och nagga den med en gaffel. Ställ in den i frysen så att den blir riktigt kall cirka 15 min. Förgrädda i 225 grader ca 10-15 minuter. Gör under tiden fyllningen. Hacka löken fint. Skiva champinjonerna. Riv osten. Stek köttet när det är lagom brynt har du i champinjonerna och löken och bryner allt tillsammans. Häll köttblandningen i pajformen. Skiva tomaterna och lägg dom på köttet. Blanda ihop tacosåsen, Creme fraiche, äggen och osten. Smaka av med salt och peppar. Häll över köttet. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader cirka 30 min eller tills stanningen stelnat och den fått fin färg. Servera med en god sallad till.

    Liknande recept

    4.7
    4-6
    2
    5
    30 min
    5-6
    1
    35 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben