Kebabpaj

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

Man kan byta ut pajskalet mot en finare pajdeg om man inte vill ha den grov.

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 gram margarin
  • 1 1/2 msk mjölk ( ev lite mer mjölk)
  • Fyllning 1
  • 1 hackad gul lök
  • 500 gram köttfärs
  • 1 påse tacokryddmix
  • 1 1/2 dl vatten
  • Fyllning 2
  • 2 hackade tomater
  • 2 - 3 hackad mild pepperoni
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 msk majonäs
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölsoreterna ,salt,bakpulver i en bunke. Finfördela margarinet och häll i mjölken. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda den i 10 min i 225 grader.
    2. Fyllning1: Blandas & steks och läggs på pajbotten.
    3. Fyllning 2: Blandas och läggs över färsen
    4. Strö till sist över osten. Gärna också ngr lökringar. Grädda 10-15 min i 250 grader.

    Liknande recept

    4.7
    4-6
    2
    35 min
    4-6

    Kommentarer (1)

    morkullan58 1 juli 2011

    Det här är - alla kategorier - den godaste kebabpajen som finns! Jag bodde i Skara i några år i mitten/slutet på 90-talet och fick receptet därifrån och som blivit under åren en jättehit i våran umgängeskrets här i Dalarna. Och nu hittar jag den hos dig i Axvall :D Kanske samma källa? Fast i mitt recept så heter den Achmeds kebabpaj. Hur som haver så ska den återigen tillagas till en födelsedag - står alltid på allas önskelista! Ha en trevlig sommar! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben