Kebabpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En mycket god och matig paj som uppskattas både av barn som vuxna.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g margarin
  • 1 ½ dl filmjölk
  • Fyllning 1
  • 600 g köttfärs
  • 1 lök
  • 1 påse tacokryddor, 40 g
  • 1 dl vatten
  • Fyllning 2
  • 6 tomater
  • Pepperoni efter smak
  • 3 dl crème fraiche
  • 5 msk majonnäs
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Vitlökspulver
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienserna till pajen, till en smidig deg och tryck sedan ut den i en smord pajform. Förgrädda pajskalet 10 min i 225º . Fräs lök och köttfärs till en grynig massa. Häll i kryddor och vatten låt koka ihop. Häll sedan detta i det förgräddade pajskalet.
    2. Hacka 4 tomater, pepperoni i små bitar och blanda med majonnäs och crème fraichen. Smaka av med salt, peppar och vitlökspulver. Häll blandningen över köttfärsen.
    3. Skiva resten av tomaterna och lägg dom över crème fraicheblandningen tillsammans med pepperoni. Strö över riven ost och grädda pajen i 10 min i 250º.
    4. Servera en god sallad till.

    Liknande recept

    4.7
    4-6
    2
    5
    30 min
    5-6
    1
    35 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben