Kebabgryta

Serverar: 4-5 portioner

En av dem mest populära rätterna hemma.

Ingredienser

  • 1 pkt kebabkött,färskt
  • 1-2 tsk kebabkrydda
  • 1 brk hela tomater
  • 1-2 msk tomatpurè
  • 1 röd paprika
  • 1 brk champinjoner eller annan god svamp
  • 2 krm vitlökspulver
  • 1-1½ tsk grillkrydda
  • 1 krm chilipeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 röd lök
  • 2 -3 dl vispgrädde(för magrare variant ta matlagningsgrädde)
  • Instruktioner

    Bryn kebabköttet. Lägg i en gryta. Strimla paprikan, hacka löken. Tillsätt de hela tomaterna, paprikan och löken. Låt puttra i 5 minuter. Tillsätt kryddorna och tomatpure. Låt sjuda i ca 20-25 min. Tillsätt svampen när det är ca 10 min kvar. Tillsätt grädden låt puttra några minuter. Smaka av med mer kryddor om det behövs. Servera med ris och en god sallad.

    Liknande recept

    4
    20 min
    5-6
    2
    4.2
    30 min
    4
    20

    Kommentarer (2)

    KnasNenne 17 juli 2012

    låter jätte gottit...detta ska jag prova idag..återkommer med åsikt efter maten..;)

    KnasNenne 17 juli 2012

    sådär, du va grytan provad..och den var verkligen super god, dottern åt massor av denna.. jag tog även bild på maträtten så får man se det färdiga resultatet..:) tack för ett super bra recept!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben