Kebabgryta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 20 minuter

En god gryta som är populär hos barnen i min skola. Vi äter den ofta hemma också, snabblagad.

Ingredienser

  • 400 g kebabsplitt 30x30x3 mm
  • 100 g gul lök
  • 1 gul paprika (det går bra med röd eller grön också)
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • ½ färsk chili eller 1-2 tsk pulver
  • Matolja
  • 5 dl köttbuljong
  • 3 dl mjölk, standard
  • 75 g mjukost, bredbar
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Maizenamjöl
  • Instruktioner

    Hacka lök, tärna paprika, finhacka färsk chili och vitlök. Fräs allt i olja. Tillsätt buljong, mjölk och ostcréme. Koka upp. Tillsätt sedan kebabsplit i omgångar. Toppred med maizena till önskad konsistens. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Servera med favoritpastan och lite hackad persilja.

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    4
    20

    Kommentarer (2)

    druminator 20 juni 2008

    testade den i går på familjen, en given succé. grymt enkel och fantastiskt god! Tack //D

    milla-76 6 mars 2011

    Jag tycker grytan var okej, men ingen ny favorit. Jag hade chilipulver, den kanske blir bättre med färsk chili.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben