Kebabgryta med hetta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

Improviserade detta, och det blev väldigt gott trots allt!

Ingredienser

  • 400 g kebabkött
  • Rapsolja eller annan neutral olja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1-1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk soya
  • 2 msk chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Chilipulver
  • Paprikapulver
  • Spiskummin
  • Instruktioner

    Börja med att hacka löken och paprikorna i bitar. Stek sedan kebabköttet i lite olja i en het stekpanna, salta och peppra. Stek tills det fått fin färg. Lägg över köttet på ett fat. Häll i lite mer olja i stekpannan och tillsätt löken och paprikorna. Stek dem i 3-4 minuter, rör om då och då. Lägg i köttet igen, fyll sedan på med krossade tomater, soya, chilisås och matlagningsgrädde. Låt puttra 5 minuter. Smaka av. Salta och peppra mer om det behövs. Naturligtvis går det att använda andra och färre kryddor. Man tager vad man haver. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    4
    20 min
    5-6
    2
    4.2
    30 min
    4
    20

    Kommentarer (1)

    SannaaK 18 januari 2011

    Jättegott tycker både sambon och jag!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben