Flötgröt (Härjedalen)

Serverar: 8 portioner

Gröt som också kan serveras till fisk

Ingredienser

  • 16 dl grädde (el mjölk)
  • 250 g smör
  • 1 kopp mannagryn
  • 2 koppar vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden med smöret. Koka grynen en stund i grädden och vispa sedan i vetemjölet. Låt gröten koka sakta under omrörning 8 -10 min, tills den simmar i flott. Salta och sockra.
    2. Serveras med kanel till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 30 oktober 2011

    Oj, vad jag har letat efter recept på flötgröt. Min mormor gjorde det när jag var barn, serverade till nyfångad röding. Jag minns bara att det var en massa grädde och jättegott. På transtrandsmål heter det " fjöjtgret". Detta ska jag definitivt prova nästa gång vi har fjällröding. Inte så ofta tyvärr. TACK!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben