Kaka från Härjedalen

Serverar: 8 portioner

En mycket god mjuk kaka där fyllningen läggs i varvsvis. Lite av älsklingslikören förhöjer smaken.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk likör
  • Fyllning
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen. Rör ner de torra ingredienserna omväxlande med gräddfilen.
    2. Smörj och bröa en 1 1/2 liters kakform med löstagbar kant. Häll i hälften av smeten.
    3. Blanda socker och kanel, strö hälften över smeten. Häll i resten av smeten och strö över resten av kanelsockret. Grädda i 175 grader ca 60 minuter

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben