Flowerpaste

Tid: 30 minuter

En sockermassa som är bra att göra hållbara dekorationer till tårtor och cupcakes av. Den torkar ganska snabbt vilket innebär att den är bra att göra tex blommor av.

Ingredienser

  • 5 tsk kallt vatten
  • 2 tsk gelantinpulver
  • 500 g siktat florsocker
  • 3 tsk gum tragacanth
  • 2 tsk vit sirap
  • 3 tsk kokosfett eller olja
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Blanda gelantin och vatten och låt stå i 30 min. Sikta och blanda ihop florsocker och gum tragacanth i köksmaskinsbunken. Smält gelantinet och blanda i kokosfett/olja och sirap. Häll ner blandningen och äggvitan i bunken och kör en stund till massan är vit och "stringy". Nu tycker jag att det verkar som om massan är mjuk och ganska lös men den är smulig och man får knåda en stund på bordet för att få ihop den. Gnid in klumpen med lite fett och vira in den noga i plast och låt vila 12 timmar i kylen innan den används. När den ska användas så skär av en liten bit ( den är hård som sten) och knåda den mjuk och smidig.
    2. Gum tragacant köper man på tårtshoppar på nätet tex tårtdecor.se eller kakburken.se.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    puntella 9 februari 2011

    Kan man göra detta med gelatinblad? Tror inte det gar att fa tag pa pulver här. Vad är gum tragacanth? Och var far man tag pa det?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben