Lemon yoghurt cupcakes med vitchoklad frosting

Serverar: 12 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • En nypa salt
  • 2,4 dl socker
  • 115 g osaltat smält och avsvalnat smör
  • 1 ägg
  • 1,2 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 3 msk nypressad citronsaft
  • Frosting
  • 200 g vit choklad
  • 200 g färskost
  • Garnering
  • Blommor gjorda i flowerpaste
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa socker, ägg och smör slätt. Tillsätt yoghurt, rivet citronskal och citronsaft och rör till en slät smet. Tillsätt mjölblandningen och rör nästan helt slät. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 180 grader i 20-25 minuter.
    2. Frosting: Smält chokladen, låt den svalna en aning. Blanda med färskosten. Bred på eller spritsa på cupcakesen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben