Bryt chokladen (200g) i bitar och låt chokladbitarna smälta i smöret
Medan chokladen smälter, dela äggen (4st) i vitor och gulor och lägg äggulorna i ett glas och äggvitorna i en bunke. Smörj och bröa samtidigt en ugnssäker form
Häll i socker (2dl) ner i smörblandningen. Rör om
Häll ner äggulorna i smörblandningen. Rör om
Lägg därefter i mjölet (1.5 dl) och kakao (1-2 tsk) i smeten. Rör om
Vispa äggvitorna pösigt. (Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det åker ur)
Vänd ner äggviteskummet i smeten och rör om
Häll ner smeten i den bröade formen och grädda på den nedersta valsen i 15 min.
Jag undrade vart den smälta chokladen skulle vara. Trodde att den skulle vara som glasyr eftersom den inte var med i receptet. Jag valde bort den.
Men nu när jag smakat min bleka kaka som bara smakade ägg! förstod jag..den skulle vara i..inte kul alls.
ztrew14 maj 2015
Står ju klart och tydligt när chokladen ska användas -.-
Jag undrade vart den smälta chokladen skulle vara. Trodde att den skulle vara som glasyr eftersom den inte var med i receptet. Jag valde bort den. Men nu när jag smakat min bleka kaka som bara smakade ägg! förstod jag..den skulle vara i..inte kul alls.
Står ju klart och tydligt när chokladen ska användas -.-