Fluffig kladdkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Tips: Servera med glass!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 4 äggvitor
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1-2 tsk kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200°C
    2. Smält smöret (200g).
    3. Bryt chokladen (200g) i bitar och låt chokladbitarna smälta i smöret
    4. Medan chokladen smälter, dela äggen (4st) i vitor och gulor och lägg äggulorna i ett glas och äggvitorna i en bunke. Smörj och bröa samtidigt en ugnssäker form
    5. Häll i socker (2dl) ner i smörblandningen. Rör om
    6. Häll ner äggulorna i smörblandningen. Rör om
    7. Lägg därefter i mjölet (1.5 dl) och kakao (1-2 tsk) i smeten. Rör om
    8. Vispa äggvitorna pösigt. (Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att det åker ur)
    9. Vänd ner äggviteskummet i smeten och rör om
    10. Häll ner smeten i den bröade formen och grädda på den nedersta valsen i 15 min.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (2)

    Awesome82 28 januari 2015

    Jag undrade vart den smälta chokladen skulle vara. Trodde att den skulle vara som glasyr eftersom den inte var med i receptet. Jag valde bort den. Men nu när jag smakat min bleka kaka som bara smakade ägg! förstod jag..den skulle vara i..inte kul alls.

    ztrew 14 maj 2015

    Står ju klart och tydligt när chokladen ska användas -.-

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben