Pojkars favoritkaka, chokladkaka med vit respektive mörk choklad-frosting. Vit kokos har skakats om i plastpåse med lite kakaopulver till den mörka chokladkokosen.
Ingredienser
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl (270 g)
1 tsk rivet apelsinskal
1 ½ dl pressad saft av apelsin (2-3 st)
Mörk chokladfrosting
½ dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
1/2 msk kakao
Ljus chokladfrosting
½ dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en skål. Rör ner det i smeten. Tillsätt smör, apelsinskal och pressad saft.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 22x34 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
- Låt kakan svalna. Gör under tiden den ljusa och mörka frostingen till kakan på samma sätt.
- Koka upp grädden i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar. Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält. Blanda ner florsocker, rör tills sockret smält. Blanda kokos med kakao i en plastpåse och skaka den.
- Bred ljus frosting över halva kakan, mörk på andra halvan. Strö vit kokos över den vita frostingen och mörk över den mörka chokladfrostingen. Skär kakan i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Laddade upp enbild på kakorna. ;-)