Fotbollskaka

Serverar: 24 portioner

Pojkars favoritkaka, chokladkaka med vit respektive mörk choklad-frosting. Vit kokos har skakats om i plastpåse med lite kakaopulver till den mörka chokladkokosen.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ½ dl vetemjöl (270 g)
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1 ½ dl pressad saft av apelsin (2-3 st)
  • Mörk chokladfrosting
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk kokosflingor
  • 1/2 msk kakao
  • Ljus chokladfrosting
  • ½ dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl florsocker
  • 3 msk kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en skål. Rör ner det i smeten. Tillsätt smör, apelsinskal och pressad saft.
    3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 22x34 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
    4. Låt kakan svalna. Gör under tiden den ljusa och mörka frostingen till kakan på samma sätt.
    5. Koka upp grädden i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar. Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält. Blanda ner florsocker, rör tills sockret smält. Blanda kokos med kakao i en plastpåse och skaka den.
    6. Bred ljus frosting över halva kakan, mörk på andra halvan. Strö vit kokos över den vita frostingen och mörk över den mörka chokladfrostingen. Skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 3 oktober 2008

    Laddade upp enbild på kakorna. ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben